OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blog

BARRANCS PER A NENS

BARRANCS PER A NENS

Una activitat en família

Els barrancs són una activitat d’aventura, que la fem per sentir-nos vius i per sentir l’adrenalina córrer pel nostre cos. Vivim en una societat i en un ritme de vida que ens separa de la nostra naturalesa, i un curs d’aigua o una cascada sempre ens atrau, perquè a on ens sentirem més a la natura que a dins d’un riu?

I si nosaltres ens sentim així, els nens i nenes també! Així que què millor que una activitat en família plena d’aventura, segura per als més petits, per a proporcionar-los un dia que recordaran tota la vida?

Sóc el Joan, de Rumb Pirineus, i avui us explicaré els millors barrancs de Catalunya per als més petits de la casa.

Nota: No hi ha una edat certa a partir de la qual es poden fer barrancs, perquè cada nen/nena és diferent físicament. Tot i això, hem establert una edat mínima de 8/9 anys (si feu el barranc amb Rumb Pirineus).

Barranc del Forat de Bóixols: al Pallars Jussà, el Forat de Bóixols és un barranc ple de petits salts divertits, un ràpel preciós i varis tobogans. Un descens molt dinàmic a on és impossible avorrir-se!

Barranc del Forat Negre: situat a Vallcebre, al Berguedà, el Forat Negre destaca per les vistes espectaculars. Es comença a l’espai actiu de Vallcebre, a on també es poden fer Vies Ferrades i fins i tot rem al llac de Tumí. És un barranc amb molts ràpels, passos estrets, salts i una cova. A més, el retorn i l’aproximació són gairebé immediats, per a no perdre forces caminant!

Barranc de Sant Pere: situat a la Pobla de Segur, és un barranc molt aquàtic en un ambient assolellat, divertit i dinàmic, és un dels barrancs més realitzats a la província de Lleida que no deixarà a indiferent.

I bé, aquesta és la meva llista de barrancs per a nens! Si teniu cap dubte o necessiteu informació addicional, no dubteu en contactar-nos.

Salut i muntanya! __ Joan

DEL SOFÀ A LA MUNTANYA

DEL SOFÀ A LA MUNTANYA

El confinament, ja sigui municipal, comarcal o total, ens ha allunyat de la natura, ens ha tancat en espais petits i ens ha obligat a enforntar-nos a mil i un entrebancs i dies grisos. Lluny de gent estimada, lluny dels arbres i les muntanyes, ens trobem tots lluitant com podem per obrir-nos camí en aquesta situació.

Per això, Rumb Pirineus i Taxi Trail hem llençat el projecte: «Del sofà a la muntanya», que pretén acostar la muntanya a totes les persones confinades que no poden accedir-hi.

El projecte es basa en vídeos disponibles per a tothom de sortides interpretatives a les nostres muntanyes preferides.

El primer vídeo és sobre el Pedraforca i el podeu trobar al següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=mSU1p0TuxR4